Solar Finland

AURINKOENERGIA

Sähköä edullisesti ja huolettomasti

Aurinko säteilee Suomessa yhtä tehokkaasti kuin esimerkiksi Saksassa, jossa sähkönkulutuksesta katetaan aurinkoenergialla yli 8 % ja vuoteen 2050 mennessä jopa 25 %. 

Myös Suomessa aurinkosähkön hyödyntäminen on järkevää: nykyaikaiset piikennoista valmistetut aurinkopaneelit ovat huoltovapaita ja tehokkaita. Alkuinvestoinnin jälkeen sähkön tuottaminen on ilmaista.

Miten aurinkosähkö toimii?

Aurinkosähköä tuotetaan katolle tai muuhun sopivaan paikkaan asennettavilla aurinkopaneeleilla. Paneeleissa sähköä tuottavat piistä valmistetut aurinkokennot, jotka muuntavat auringon säteilyn sähkövirraksi

Invertteri muuttaa tasavirtaisen (DC) aurinkosähkön verkkoon sopivaksi 230 V vaihtovirraksi (AC). Aurinkosähkön tuotanto on Suomessa parhaimmillaan maaliskuusta syyskuuhun. Etenkin kesäaikaan aurinkosähköllä pystytään parhaassa tapauksessa kattamaan suurin osa sähkönkulutuksesta, riippuen kulutuksen määrästä, järjestelmän koosta ja sääolosuhteista.

Aurinkopaneelit asennetaan yleensä katolle, koska siellä ne saadaan asennettua sopivaan kulmaan ja suunnattua oikeaan ilmansuuntaan. Kattoasennus on usein myös kustannustehokkain ratkaisu.

Sähkön tuotantoa on mahdollista seurata helposti suoraan invertterivalmistajan mobiilisovelluksella, omalta tietokoneelta tai älypuhelimelta.

Miksi sijoittaa aurinkosähköön?

Pienentää sähkölaskua

Pienentää hiilijalanjälkeä

Sähkön tuottaminen on ilmaista

Järjestelmä on huoltovapaa

Kotitalousvähennys työn osuudesta

Sijoitetun pääoman tuotto n. 4-7%

Kiinteistön arvo nousee

Omavaraisuutta ja mielenrauhaa auringosta

Aurinkosähkön suosio jatkaa kovaa kasvuaan sähkön hinnan kallistuessa maailmanlaajuisesti. Aurinkosähkö on varteenotettava energiamuoto juuri silloin, kun halutaan lisätä omavaraisuutta ja pienentää energian ostamisesta muodostuvia kustannuksia.

Aurinkosähkö on tulevaisuuden energiamuoto, sillä sen hyödyntämisestä ei koidu minkäänlaisia negatiivisia vaikutuksia ympäristöllemme. Aurinkosähköjärjestelmät kehittyvät jatkuvasti, niiden tehokkuus paranee ja hinnat ovat laskeneet huomattavasti. Nykyaikaiset aurinkopaneelit ovat oikein asennettuina pohjoisen sääolot kestäviä sekä täysin huoltovapaita tuottaen sähköä tehokkaasti useita kymmeniä vuosia. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kyllä paistaa! Jokaista neliömetriä kohden aurinko säteilee Suomenkin korkeudella n. 1000kWh vuodessa, eli saman verran kuin Keski-Euroopassa, esimerkiksi Saksassa.

Itse asiassa paneelit tekevät sähköä kirkkaudesta, eivät pelkästään suorasta auringonpaisteesta. Päiväsaikaan sateellakin on niin valoisaa, että nykyaikaiset aurinkopaneelit tuottavat sähköä.

Paneelit tuottavat kylmällä ilmalla jopa paremmin kuin lämpimällä! Siksi aurinkopaneelien hyötysuhde on tehokkaampi Suomessa kuin esimerkiksi Espanjassa.

Mikäli paneelit on oikein asennettu, ne kestävät lunta yhtä hyvin kuin itse kattokin.

Ei tarvitse! Paneelit ovat huoltovapaat.

Tehokkailla uudenaikaisilla aurinkopaneeleilla voi tuottaa sähköä kesäaikaan jopa yli oman tarpeen (ylituotanto kannattaa myydä sähköyhtiöllesi). Talvella tarvitset myös muuta sähköntuotantoa, mutta aurinkoenergia lisää silloinkin taloutesi energiatuotannon omavaraisuusastetta. Suomen kesä on erinomainen aurinkosähköntuotantoon: valoisa kausi kestää meillä maaliskuusta syyskuuhun eli yli puolen vuoden ajan saat aurinkopaneeleista irti liki täyden hyödyn.

Jäikö jokin vielä askarruttamaan?

Lähetä tästä kysymyksesi meille, niin asiakaspalvelijamme vastaavat sinulle pian!